L. RON HUBBARD | BIOGRAFISKT PORTRÄTT

Nationens yngste
Eagle Scout

L. Ron Hubbards scoutbälte, med 21 märken som han gjorde sig förtjänt av under en period på tre månader.

Scouting i Amerika var på topp när den då tolvårige Ron år 1923 anslöt sig till Troop 31 Black Eagle Patrol och iklädde sig halsduk, khakibyxor och den toppiga Montanahatten i Tacoma i delstaten Washington. Förutom traditionella färdigheter om hur man överlever i ödemarker, och om skogskunskap, förvärvade han snart meriter och emblem för brandsläckning, träslöjd, strandsäkerhet och navigation.

Icke desto mindre, skriver han: ”Förmodligen det mesta av vad jag någonsin lärde mig var i pojkscouterna i Washington DC”, där han hamnade i slutet av år 1923, i och med sin fars kommendering vid flottans kontor. Om det hade varit smärtsamt för Ron att skiljas från sin Black Eagle Patrol , kunde han inte ha varit mer nöjd med sin nya Troop 10, och riktade sin tacksamhet särskilt till ”ett stort antal statstjänstemän... som grundligt lärde dem vad de behövde kunna för att göra sig förtjänta av sina märken.”

Trots dessa ord delades scoutmärken inte ut slumpvis. Inkluderat här fanns det tröttsamma testet för hans märke för personlig hälsa, eldprovet för livräddningsmärket i nästan iskallt vatten och många fler prövningar av mod och skicklighet inför kompromisslösa examinatorer.

Uthållighet lönade sig dock, och på våren 1924, hade L. Ron Hubbard, inte bara förtjänat imponerande 21 märken, utan hade lett sin Troop 10 till seger i Washington Post-sponsrade Scout Advancement Competition. Som ett erkännande blev han sedan en av fyra Washington-ungdomar att representera scouting vid Presidential Celebration of National Boy’s Week. Det var ingen oväsentlig ära, särskilt mot bakgrund av Calvin Coolidges mycket stora intresse för scouting.

Men den verkliga bekräftelsen för säsongen kom exakt fem dagar senare, när L. Ron Hubbard två veckor efter sin trettonde födelsedag, utnämndes till landets yngsta Eagle Scout. Det var en prestation som inte glömdes i första taget. (Trots allt var det bara cirka tre tusen pojkar som uppnådde Eagle Scout-status det året.) Dessutom, och precis som pojkscouternas grundare Robert Baden-Powell hade avsett, hänvisade L. Ron Hubbard senare till utbildning inom scouting som det hjälpte honom att på ett säkert sätt komma igenom andra världskriget.