Författare
UTMÄRKELSER OCH PROKLAMATIONER

Guinness världsrekord
Guinness-världsrekord; den författare som publicerat flest ljudböcker Guinness-världsrekord
världens mest översatta författare. Guinness världsrekord
Den författare som publicerat flest ljudböcker.

L. Ron Hubbard är, förutom sitt arbete som grundare av Dianetik och Scientologi, en av världens mest och stadigt lästa författare av populärlitteratur – en samling verk som spänner över femtio år, med en internationell försäljning på cirka femtio miljoner dollar.

Följaktligen, som ett tecken på omfattningen av hans totala litterära produktion och arv, innehar han fyra Guinness-världsrekord: den mest publicerade författaren, den mest översatta författaren, författaren med flest ljudbokstitlar och författaren med det mest översatta icke-religiösa verket.

Saturn-priset – Academy of Science Fiction

Som ett erkännande av L. Ron Hubbards bästsäljande mästerverk, Battlefield Earth.

Inom en genre, science fiction, har L. Ron Hubbard efterlämnat ett outplånligt och omisskännligt märke. Ta till exempel hans Battlefield Earth: A Saga of the Year 3000. Detta epos på 428 750 ord, vilket av science fictionlegenden A.E. van Vogt beskrivs som ett fullständigt mästerverk, var inte endast en sensationell internationell bestseller, utan belönades även med otaliga internationella litterära priser. Förutom Academy of Science Fiction´s Saturn-priset och ett speciellt Gutenbergpris för ett exceptionellt bidrag till genren, har detta verk belönats med det italienska Tetradramma D’Oro-priset som ett erkännande av berättelsens inneboende budskap om fred. Boken har sedan dess publicerats i en mängd länder, översatts till dussintals språk och fungerar som en litterär förebild i flera universitet och högskolor.

Cosmos 2000 Award – fransktalande läsare

En utmärkelse förärad L. Ron Hubbard för hans dekalogi Mission Earth och som valdes av läsare från Frankrike, Belgien och Schweiz.

Battlefield Earth markerade L. Ron Hubbards monumentala skönlitterära comeback efter en frånvaro på trettio år, under det att hans Mission Earth-serie på tio volymer och 1,2 miljoner ord med rätta betraktas som hans magnum opus. Denna bitande satir har inte bara jämförts med verk av Jonathan Swift, utan står som ett förlagsfenomen: inte mindre än sju inbundna böcker låg samtidigt på bestsellerlistorna. Efter dess massiva genomslag har Mission Earth mottog många litterära utmärkelser, inklusive det eftertraktade franska Cosmos 2000-priset och det italienska Nova Science Fiction-priset. (L. Ron Hubbard var för övrigt den första icke-italienaren att ta emot Novapriset.)

################

La Cravate d'Or avec Rosette – riksorganisationen för fransk kultur

För L. Ron Hubbards framstående prestationer inom vetenskap, konst och litteratur.

Och med tanke på L. Ron Hubbards femtio år långa karriär – från pulp fictions glansdagar till hans monumentala skönlitterära comeback på 1980-talet – är det ingen överraskning att Fédération National de la Culture Française förärade honom med Cravate d’Or avec Rosette för framstående insatser inom humaniora, naturvetenskap och litteratur. Inte mindre betydelsefull är Laurier d’Or från Comité Prestige d’Europe, som innebar ett erkännande av hans litterära bidrag och förbättringar av fransk kultur.

Writer of the Century Award — Mondadori Press

För den assistans som L. Ron Hubbards böcker har gett till mänskligheten.Dessutom erhöll L. Ron Hubbard, som en av de mest hyllade författarna någonsin, Writer of the Century Award från Mondadori Press, för vad hans böcker har bidragit med för mänskligheten.


ÄNNU ETT AXPLOCK AV
UTMÄRKELSER OCH PROKLAMATIONER

En fullständig lista över L. Ron Hubbards belöningar inom humaniora och litteratur – omfattande en karriär som sträcker sig över decennier och som lett till tusentals proklamationer – skulle tyvärr omöjligen få plats här. Icke desto mindre presenteras nedan ett litet urval av de många belöningar och hyllningar han fått för sitt livsverk inom humaniora och litteratur: 

Guldmedalj – Académie Européenne des Sciences, des Arts et des Lettres i Paris: Presenterad till L. Ron Hubbard för hans litterära verk och prestationer som helhet.

Officiell bekräftelseFörenta Nationernas författarförbund: Som ett erkännande av L. Ron Hubbard som en av nittonhundratalets framstående science fiction-författare.

Resolutiondelstaten Kaliforniens lagstiftande församling: Tillägnad L. Ron Hubbard för hans arbete inom humaniora och för att ha bidragit till att skapa en bättre plats att leva på för andra.

ResolutionCity of Los Angeles: Som ett erkännande av L. Ron Hubbards landvinningar inom humaniora.

”Hedersdoktor” Europeiska konstakademin i Paris: En högt ansedd titel förärad L. Ron Hubbard för hans bestående prägel på vår tids kultur.

Utmärkelse Italienska polisorganisationen i Milano: För L. Ron Hubbards bidrag till humaniora.

Argosy AwardArgosy Magazine: Tillägnad L. Ron Hubbard för en livstid av prestationer inom skönlitteraturens område.

Palmas de Oro-priset Nationella journalistförbundet, Mexiko: Överlämnat till L. Ron Hubbard ”som ett erkännande av förträfflighet inom områdena humaniora, vetenskap, mänsklig kommunikation och kultur.”

Hedersdoktorat i litteratur Moskvas statsuniversitet: Tilldelat L. Ron Hubbard av Fakulteten för journalistik och Departementet för rysk utländsk litteratur för ”enastående insatser inom litteratur och filosofi och för hans stora humanitära insatser.”

Ingram Book AwardPresident, Ingram Books, New York: Presenterad till L. Ron Hubbard som en berömd författare – med 32 nationella bästsäljare och över 100 miljoner sålda verk.

HedersdiplomInternationella konstkommittén i Frankrike: Som ett erkännande av L. Ron Hubbard som författare och humanitetsförkämpe.

HedersplakettBrigham Young University Symposium of Science Fiction & Fantasy: Med anledning av L. Ron Hubbards ovärderliga bidrag till humaniora genom Writers and Illustrators of the Future-program.