Grundare
UTMÄRKELSER OCH PROKLAMATIONER

Allt som allt omfattar L. Ron Hubbards verk om Dianetik och Scientologi över 10 000 skrifter och 3 000 inspelade föreläsningar – den största sammanhängande redogörelsen om det mänskliga sinnet och människoanden. Dessa skrifter och föreläsningar innehåller svaren på livets djupaste mysterier: tillvarons gåta, dödens mysterium, uppnåendet av tillstånd som inte ens finns beskrivna i tidigare litteratur. Från dessa arbeten kommer även Scientologi-teknologi för hur man fostrar barn, lappar ihop familjer, undervisar, organiserar och lindrar sjukdomar och lidande.

L. Ron Hubbard-dagen – Guvernörens kansli på ön Guam

Tilldelad L. Ron Hubbard för att ha studerat ”mer än tjugo kulturer, inklusive Chamorro-kulturen [Guams infödda befolkning], innan han kom fram till tillvarons dynamiska princip: ’överlev’. Genom många år av forskning och skrivande har han hjälpt miljontals människor att finna glädje inom sig själva och genom att hjälpa andra.”

Den inverkan som dessa svar och tekniker har på det dagliga livet för individer, familjer och samhällen i hela världen avspeglas i en proklamation till L. Ron Hubbard från guvernören på ön Guam. Där har man inte glämt att en del av L. Ron Hubbards tidigaste utforskning av det mänskliga sinnets natur ägde rum på Guam. Den dåvarande guvernören Michael W. Cruz uppger nämligen att ”Mr Hubbard studerade mer än tjugo kulturer, inklusive Chamorro-kulturen [Guams urbefolkning] för att komma fram till tillvaron dynamiska princip: ’Överlev’. Genom åratals forskning och skrivande har han hjälpt miljontals människor finna lycka inom sig själva genom att bistå andra.”

L. Ron Hubbards decennier av arbete med att utveckla och systematisera Dianetik och Scientologi omfattar tusentals skrifter och föreläsningar, och hans första stora verk i ämnet – Dianetik: Hur tanken påverkar kroppen fortsätter att hyllas, flera decennier efter dess ursprungliga utgivning.

Utmärkelsen Century Award – tidningen Publishers Weekly

Tilldelad L. Ron Hubbard, ”författare av den största bestsellern genom tiderna bland självhjälpsböcker” och ”för att fira att Dianetik: Hur tanken påverkar kroppen låg på Publishers Weekly bestsellerlista i 100 veckor”.

Som ett bevis på dess popularitet är Publishers Weeklys Century Award, tillägnat L. Ron Hubbard som: ”Författaren till den överlägset bästsäljande självhjälpsboken genom alla tider. Till minne av utgivandet av Dianetik: Hur tanken påverkar kroppen Publishers Weeklys bestsellerlista i 100 veckor.”

Venus de Oro – den nationella konstfestivalen i Caracas, Venezuela

Tilldelad L. Ron Hubbard för ”hans teknologi för att förbättra individen och människors kreativa förmåga”.

Mot bakgrund av det inflytande som hans filosofiska verk har haft på de humanistiska vetenskaperna, kan det nämnas att den Nationella konstfestivalen i Caracas, Venezuela, förärade L. Ron Hubbard det prestigefyllda Venus de Oro-priset, för ”hans teknik för förbättring av individen och människors kreativa färdigheter.”

L. Ron Hubbards skrifter och filosofi har också nått djupt in i en annan central del av Latinamerika, där Mexikos Nationella journalistförbund förärade Sol de Oro Award-priset till L. Ron Hubbard som ett ”erkännande av talang och konstnärlig förtjänst”, och förklarade Dianetik vara ”framtidens mentala vetenskap”.

Men den internationella räckvidden hos L. Ron Hubbards verk inbegriper också allt han har gjort för att skänka verkliga svar till kulturer i hela Europa och Centralasien.

Hedersstaty – Nationalbiblioteket i Kirgizistan

Förärad L. Ron Hubbards som ett erkännande av hans arbete som filosof och författare, liksom för hans teknologi, som nu framgångsrikt tillämpas av landets konstnärer och medborgare för att förbättra deras kultur.

Närmare bestämt: upplösningen av Sovjetblocket innebar att L. Ron Hubbards verk kom att spridas från Sankt Petersburg till randen av Himalayas bergsmassiv. En av de platser som nu drar nytta av Dianetik och Scientologi är Kirgizistan: deras nationella bibliotek tillägnade L. Ron Hubbard en staty som uppskattning för hans insatser som filosof och författare, samt för hans teknologi vilken nu framgångsrikt tillämpas av landets konstnärer och medborgare för att skapa en bättre kultur. Även Vitrysslands ambassad hedrade L. Ron Hubbard med ett officiellt erkännande, för att bekräfta hans andliga arv och liv – som ”en unik modell för humanitet och intellektuell perfektion.”

Hedersstaty – provinsen Brescia, Italien

Förärad L. Ron Hubbard som ett erkännande av hans arbete och upptäckter som filosof.

I och med att Dianetik- och Scientologi-organisationer nu finns i hela Italien, bekräftade provinsen Brescia också L. Ron Hubbard med en hedersstaty för hans verk och upptäckter som filosof.


ÄNNU ETT AXPLOCK AV
UTMÄRKELSER OCH PROKLAMATIONER

Även om omfattningen av lovord och utmärkelser till L. Ron Hubbard för hans filosofiska verk är mer än vad som kan presenteras här, följer här en förkortad lista av hans utmärkelser, proklamationer och belöningar som grundare av Dianetik och Scientologi:

Prajnaparamita Sutra (”diamant-sutra”) – Taiwans justitieministerium: Vördnadsfullt presenterad till L. Ron Hubbard av en tjänsteman vid justitieministeriet.

Buddha-staty i porslin – Shinto Master Reverend Sawada: med inskriften ”Till L. Ron Hubbard, upphovsmannen till mänsklighetens mest betydande visdom. Inkarnationen av det buddistiska helgonet Matteya.”

Japansk zenbuddistisk rulla - Pastor Kanzan Takeda: För att bekräfta L. Ron Hubbard som en stor filosof med ambitionen att befria människan.

Fredspipa – svartfotsindianreservat i Montana: Överlämnad för Dianetiken och studieteknologin som en symbol för stort ansvar.

Free Spirit Award – General Hernan Delgados, Caracas, Venezuela: ”Som ett erkännande av L. Ron Hubbards teknologi, vilken har hjälpt mänskligheten och förnyat vårt samhälles civilisation.”

L. Ron Hubbard Park: Denna park, godkänd av Elizabeths kommunfullmäktige, är belägen ett par kvarter från Aberdeen Road, platsen för den ursprungliga Dianetik-forskningsstiftelsen i Elizabeth, New Jersey.

 

Dianetik-månaden
Compton, Kalifornien
Fairbanks, Alaska
Tuscon, Arizona
Chesapeake, Virginia
Niagara Falls, New York
Portsmouth, Virginia
Raleigh, North Carolina
Washington DC
Elizabeth, New Jersey
Harlingen, Texas
Los Angeles, Kalifornien
New York, New York
Biloxi, Mississippi
Houston, Texas
Henderson, Nevada
Toledo, Ohio
Hartford, Connecticut
New Orleans, Louisiana
Las Vegas, Nevada
Little Rock, Arkansas
Mobile, Alabama
Savannah, Georgia
Baton Rouge, Louisiana
Colorado Springs, Colorado
Huron, South Dakota
East Grand Rapids, Michigan
Kansas City, Missouri
Syracuse, New York
Cranston, Rhode Island
Columbus, Ohio
Boston, Massachusetts
Erie, Pennsylvania
Covington, Kentucky
St. Louis, Missouri
San Jose, Kalifornien
Helena, Montana
Montgomery, Alabama
El Paso, Texas
Atlanta, Georgia
Nashville, Tennessee
Topeka, Kansas

Dianetik-dagen
State of Alabama
State of South Carolina
Guam
Laredo, Texas
New Orleans, Louisiana
Providence, Rhode Island
Fresno, Kalifornien
Warren, Ohio
Indianapolis, Indiana
Louisville, Kentucky
Newport News, Virginia
Wilkes-Barre, Pennsylvania
Reno, Nevada
Plainfield, New Jersey
Ontario, Kalifornien
Opa-Locka, Florida