Flera av de tusentals erkännanden och proklamationer som tilldelats L. Ron Hubbard som bekräftelse på hans bidrag som författare, humanist och grundare av Dianetics och Scientology.

Grundare
UTMÄRKELSER OCH ERKÄNNANDEN

Allt som allt omfattar L. Ron Hubbards verk om Dianetics och Scientology över 10 000 skrifter och 3 000 inspelade föreläsningar – den största sammanhängande redogörelsen om det mänskliga sinnet och människoanden. Dessa skrifter och föreläsningar innehåller svaren på livets djupaste mysterier: tillvarons gåta, dödens mysterium och uppnåendet av tillstånd som aldrig ens beskrivits i tidigare litteratur. Dessa verk har också gett upphov till Scientologys teknologier för barnuppfostran, familjerelationer, undervisning, organisering och hur man lindrar sjukdomar och lidande.

L. Ron Hubbard-dagen – Guvernörens kontor, ön Guam

Tilldelad L. Ron Hubbard för att ha studerat ”mer än tjugo kulturer, inklusive chamorro-kulturen [Guams infödda befolkning], för att komma fram till tillvarons dynamiska princip: ’överlev.’ Genom många år av forskning och skrivande har han hjälpt miljontals människor att finna glädje inom sig själva och genom att hjälpa andra.”

Hur dessa svar och tekniker påverkar vardagslivet för enskilda människor, familjer och samhällen världen över avspeglas i en proklamation till L. Ron Hubbard, från guvernören på ön Guam. Där har man inte glömt att en del av L. Ron Hubbards tidigaste utforskning av det mänskliga sinnets natur ägde rum på Guam. Den dåvarande guvernören Michael W. Cruz uppger nämligen att ”Mr Hubbard studerade mer än tjugo kulturer, inklusive chamorro-kulturen [Guams infödda befolkning], för att komma fram till tillvarons dynamiska princip: ’överlev’. Genom många års forskning och skrivande har han hjälpt miljontals människor finna lycka inom sig själva och genom att hjälpa andra.”

L. Ron Hubbards arbete med att utveckla och systematisera Dianetics och Scientology sträcker sig över flera decennier och omfattar tusentals skrifter och föreläsningar. Hans första stora verk i ämnet – Dianetics: Hur tanken påverkar kroppen – fortsätter att hyllas, flera decennier efter dess ursprungliga utgivning.

Century Award – Publishers Weekly magazine

Tilldelad L. Ron Hubbard, ”författare av den bäst säljande självhjälpsboken genom tiderna” och ”för att fira att Dianetics: Hur tanken påverkar kroppen låg på Publishers Weeklys bestsellerlista i 100 veckor”.

Ett bevis på dess popularitet är Publishers Weeklys ”Century Award”, tilldelad L. Ron Hubbard som: ”Författaren till den främsta bästsäljande självhjälpsboken genom alla tider. Till minne av utgivningen av Dianetics: Hur tanken påverkar kroppen, som låg på Publishers Weeklys bestsellerlista i 100 veckor.”

Venus de Oro – National Festival of the Arts, Caracas, Venezuela

Tilldelad L. Ron Hubbard för ”hans teknologi för att förbättra individen och människors kreativa förmåga”.

Mot bakgrund av det inflytande som hans filosofiska verk har haft på de humanistiska vetenskaperna, kan det nämnas att National Festival of the Arts in Caracas, Venezuela tilldelade L. Ron Hubbard det prestigefyllda Venus de Oro-priset, för ”hans teknologi för förbättring av individen och människors kreativa förmåga”.

L. Ron Hubbards skrifter och filosofi har också slagit djupa rötter på andra håll i Latinamerika, där Nationella journalistförbundet i Mexiko tilldelade L. Ron Hubbard ”Sol de Oro”-priset som ett ”erkännande av talang och konstnärlig förtjänst”, och beskrev Dianetics som ”framtidens mentala vetenskap”.

Om man beaktar den internationella räckvidden av L. Ron Hubbards verk, måste man också nämna vad han har gjort för att bidra med verkliga lösningar till kulturer i Europa och Centralasien.

Hedersstaty – Nationalbiblioteket i Kirgizistan

Förärad som ett erkännande av L. Ron Hubbards arbete som filosof och författare, samt av hans teknologi, som nu framgångsrikt tillämpas av landets konstnärer och medborgare för att förbättra deras kultur.

Närmare bestämt innebar upplösningen av Sovjetblocket att L. Ron Hubbards verk kom att spridas ända från Sankt Petersburg till randen av Himalayabergen. En av de platser som nu har nytta av Dianetics och Scientology är Kirgizistan, vars nationalbibliotek förärade L. Ron Hubbard en staty som ett erkännande av deras uppskattning av hans prestationer som filosof och författare, samt av hans teknologi som nu framgångsrikt tillämpas av landets konstnärer och medborgare för att skapa en bättre kultur. Även Vitrysslands ambassad hedrade L. Ron Hubbard med ett officiellt erkännande, för att bekräfta hans andliga arv och liv – som ”en unik modell för humanitet och intellektuell perfektion”.

Hedersstaty – Provinsen Brescia, Italien

Tilldelad L. Ron Hubbard som ett erkännande av hans arbete och upptäckter som filosof.

I och med att Dianetics- och Scientology-organisationer nu finns i hela Italien, bekräftade provinsen Brescia också L. Ron Hubbard med en hedersstaty för hans verk och upptäckter som filosof.


YTTERLIGARE AXPLOCK AV
UTMÄRKELSER OCH ERKÄNNANDEN

Även om omfattningen av lovord och utmärkelser till L. Ron Hubbard för hans filosofiska verk är mer än vad som kan presenteras här, följer här en förkortad lista över de erkännanden, proklamationer och utmärkelser som han erhållit i egenskap av grundare av Dianetics och Scientology:

Prajnaparamita Sutra (”Diamant-sutra”) – Taiwans justitieministerium: Vördnadsfullt tilldelad L. Ron Hubbard av en tjänsteman vid justitieministeriet.

Buddha-staty i porslin – Shinto Master Reverend Sawada: Med inskriften: ”Till L. Ron Hubbard, upphovsman till den största visdom som mänskligheten äger. Inkarnationen av det buddistiska helgonet Matteya.”

Japansk zenbuddistisk rulla – Pastor Kanzan Takeda: För att bekräfta L. Ron Hubbard som en stor filosof med en ambition att befria människan.

Fredspipa – Blackfoot Piegan Reserve: Förärad för Dianetics och studieteknologin som en symbol för stort ansvar.

Free Spirit Award – General Hernan Delgados, Caracas, Venezuela: ”Som ett erkännande av L. Ron Hubbards teknologi, vilken har hjälpt mänskligheten och gett vårt samhälle en ny civilisation.”

L. Ron Hubbard Park: Denna park, godkänd av Elizabeth City Council, är belägen ett par kvarter från Aberdeen Road, platsen för den ursprungliga Dianetics-forskningsstiftelsen i Elizabeth i New Jersey.

 

Dianetics-månaden
Compton, Kalifornien
Fairbanks, Alaska
Tuscon, Arizona
Chesapeake, Virginia
Niagara Falls, New York
Portsmouth, Virginia
Raleigh, North Carolina
Washington D.C.
Elizabeth, New Jersey
Harlingen, Texas
Los Angeles, Kalifornien
New York, New York
Biloxi, Mississippi
Houston, Texas
Henderson, Nevada
Toledo, Ohio
Hartford, Connecticut
New Orleans, Louisiana
Las Vegas, Nevada
Little Rock, Arkansas
Mobile, Alabama
Savannah, Georgia
Baton Rouge, Louisiana
Colorado Springs, Colorado
Huron, South Dakota
East Grand Rapids, Michigan
Kansas City, Missouri
Syracuse, New York
Cranston, Rhode Island
Columbus, Ohio
Boston, Massachusetts
Erie, Pennsylvania
Covington, Kentucky
St. Louis, Missouri
San Jose, Kalifornien
Helena, Montana
Montgomery, Alabama
El Paso, Texas
Atlanta, Georgia
Nashville, Tennessee
Topeka, Kansas

Dianetics-dagen
Delstaten Alabama
Delstaten South Carolina
Guam
Laredo, Texas
New Orleans, Louisiana
Providence, Rhode Island
Fresno, Kalifornien
Warren, Ohio
Indianapolis, Indiana
Louisville, Kentucky
Newport News, Virginia
Wilkes-Barre, Pennsylvania
Reno, Nevada
Plainfield, New Jersey
Ontario, Kalifornien
Opa-Locka, Florida