”... anledningen till att liv är liv och att människor är tillsammans och gräs växer och träd växer och uppenbarligen till att regnet faller och allt annat, det är för att det hjälper någon.”
– L. Ron Hubbard, under en föreläsning till Scientologists i London
”... anledningen till att liv är liv och att människor är tillsammans och gräs växer och träd växer och uppenbarligen till att regnet faller och allt annat, det är för att det hjälper någon.”
– L. Ron Hubbard, under en föreläsning till Scientologists i London

Fitzroy House
London i England

Fitzroy House, där George Bernard Shaw en gång bodde, blev 1956 L. Ron Hubbards högkvarter och platsen för Hubbard Association of Scientologists Internationals Londonkontor.

Området Fitzrovia, som omger Londons Fitzroy Square, daterar sig från 1700-talet och är känt som en av de platser i England där landets mest berömda författare höll till. Med namn som H. G. Wells, George Orwell, Charles Dickens och Virginia Woolf har Fitzrovia varit en central punkt i brittisk litteratur. Den irländske pjäsförfattaren George Bernard Shaw bodde åren 1881–1882 på första våningen på Fitzroy Street 37, en legendarisk adress i Scientologys historia.

I slutet av 1956 förvärvades Fitzroy Street 35/37 av Hubbard Association of Scientologists International och tjänade som L. Ron Hubbards Londonkontor och huvudkontoret för tidens Scientology-organisationer. Femvåningsbyggnaden inkluderade ett Hubbard Communications Office som upprättades för att betjäna samväldesländerna, samt Scientology-kurslokaler och administrativa lokaler för kyrkorna i London och övriga Storbritannien.

Syftet med det ursprungliga Hubbard Communications Office, som låg på bottenvåningen, var att främja religionen Scientology och samtidigt se till att Scientologys data och information var ”ren och klar”. Det var från det här kontoret som L. Ron Hubbards världsomspännande kommunikationer för den spirande religionen skickades ut och togs emot, och där hans artiklar och bulletiner publicerades.

I de fullt renoverade och restaurerade rummen i Fitzroy House ser man idag informationspaneler som visar Scientologys tillväxt i hela Storbritannien och de banbrytande framsteg som gjordes av L. Ron Hubbard under hans år i London.

Denna historiska byggnad besöks av Scientologists som vill lära sig mer om dessa milstolpar under LRH:s forskning. Den tjänar också som en mötesplats för lokala och nationella myndighetspersoner – för att introducera dem i religionen Scientology och L. Ron Hubbards framsteg och upptäckter om drogrehabilitering, rehabilitering av kriminella och undervisning.