L. Ron Hubbard
Utmärkelser och erkännanden

L. Ron Hubbard hyllas som författare, filosof och humanitetsförkämpe, vilket de tusentals utmärkelser och proklamationer som förärats honom vittnar om.

Årligen är det hundratals politiska ledare, organisationer och grupper världen över, som sammantagna representerar miljontals människor, som hyllar och erkänner effektiviteten och inverkan hos L. Ron Hubbards upptäckter – från hans lösningar på omoral och bristande läs- och skrivkunnighet, till hans svar på drogmissbruk och kriminalitet.

Och som en av de mest lästa och hyllade författarna genom tiderna har han fått utmärkelser för sina insatser inom humaniora.

Det följande är ett smakprov på de olika erkännanden och utmärkelser som följt på hans livsverk som humanitetsförkämpe, författare och grundaren av Dianetics och Scientology.

UTMÄRKELSER FÖR L. RON HUBBARDS HUMANITÄRA ARBETE

L. Ron Hubbards teknologier för drogrehabilitering och avgiftning, rehabilitering av kriminella, undervisning, läs- och skrivkunnighet och hans levnadsregler för ett bättre liv baserad på sunt förnuft – Vägen till lycka – har berört närmare en miljard liv i cirka 200 länder.

Bara ett exempel bland många är det rymningssäkra Leeuwkopfängelset utanför Johannesburg i Sydafrika, en fångvårdsanstalt beryktad för omfattande våld innanför murarna ...

UTMÄRKELSER TILL L. RON HUBBARD SOM GRUNDAREN AV DIANETICS OCH SCIENTOLOGY

Allt som allt omfattar L. Ron Hubbards verk om Dianetics och Scientology över 10 000 skrifter och 3 000 inspelade föreläsningar – den största sammanhängande redogörelsen om det mänskliga sinnet och människoanden. Dessa skrifter och föreläsningar innehåller svaren på livets djupaste mysterier: tillvarons gåta, dödens mysterium och uppnåendet av tillstånd som aldrig ens beskrivits i tidigare litteratur ...

UTMÄRKELSER FÖR L. RON HUBBARDS LITTERÄRA VERK OCH ARV

L. Ron Hubbard är, förutom grundaren av Dianetics och Scientology, en av världens mest bestående och lästa författare av populärlitteratur – en samling verk som spänner över femtio år, med en internationell försäljning på cirka femtio miljoner exemplar.

Följaktligen, och som ett bevis på omfattningen av hans totala litterära produktion och arv, innehar han tre Guinness världsrekord ...