Kulturarvsplatser efter
L. Ron Hubbard

Under L. Ron Hubbards hela liv som författare, humanitetsförkämpe och grundare av Dianetik och Scientologi, förde hans resor honom till många olika platser världen över.

I flera av dessa städer på olika kontinenter är det vissa landmärken som har haft stor betydelse – platser där han gjorde banbrytande upptäckter. Dessa har helt restaurerats så att de nu är precis som de var när L. Ron Hubbard bodde och arbetade där.

Camelback House – Phoenix, Arizona

När L. Ron Hubbard isolerade och identifierade den mänskliga anden 1952, grundade han religionen Scientologi. Dess första formella organisation var Hubbard-scientologförbundet i Phoenix, Arizona.

 

läs vidare


 

Den ursprungliga Founding Church of Scientology – Washington DC 

På bara fem år växte Scientologin från en enda stiftelse till en internationell organisation. I och med det stora behovet av världsomfattande kommunikationslinjer för att samordna kyrkor och grupper på fem kontinenter, flyttade L. Ron Hubbard Scientologins centrala ledning från Phoenix till Washington DC.

 

läs vidare


 

Fitzroy Street – London, England 

I slutet av 1956 förvärvades Fitzroy Street 35–37 av Internationella Hubbard- scientologförbundet och tjänade som L. Ron Hubbards Londonkontor och huvudkontor för Scientologi-organisationerna vid denna tid.


läs vidare


 

Linksfield Ridge House – Johannesburg, Sydafrika 

I slutet av 1960 lämnade L. Ron Hubbard sitt hem Saint Hill Manor i England för en längre tids vistelse i Johannesburg i Sydafrika. Bland andra milstolpar under sin vistelse i södra Afrika skrev han en ”en man, en röst”-konstitution för denna kontinents apartheidfjättrade region.

 

läs vidare