Fitzroy Street,
London, England

Fitzroy House, där George Bernard Shaw en gång bodde, blev 1956 L. Ron Hubbards högkvarter och platsen för Internationella Hubbard-scientologförbundets Londonkontor.
Området Fitzrovia, som omger Londons Fitzroy Square, är från 1800-talet och är känt som en av de platser i England där landets de mest berömda författare höll till. Med namn som H.G. Wells, George Orwell, Charles Dickens och Virginia Woolf, har Fitzrovia varit en central punkt i brittisk litteratur. Den irländske pjäsförfattaren George Bernard Shaw bodde åren 1881-1882 på första våningen på Fitzroy Street 37, en legendarisk adress i Scientologins historia.

I slutet av 1956 förvärvades Fitzroy Street 35–37 av Internationella Hubbard- scientologförbundet och tjänade som L. Ron Hubbards Londonkontor och huvudkontor för Scientologi-organisationerna vid den tiden. Femvåningsbyggnaden inkluderade ett Hubbard Communications Office som upprättades för att ge service till samväldesländerna, samt Scientologi-kurslokaler och administrativa utrymmen för kyrkorna i London och övriga Storbritannien.

Syftet med det ursprungliga Hubbard Communications Office, som låg på bottenvåningen, var att främja religionen Scientologi och samtidigt se till att Scientologins data och information var ”ren och klar”. Det var från det här kontoret som L. Ron Hubbards världsomspännande kommunikationer för en spirande religion skickades och togs emot, och där hans artiklar och bulletiner publicerades.

I de fullt renoverade och restaurerade rummen i Fitzroyhuset ser man idag informationsdisplayer med krönikor över Scientologins tillväxt i hela Storbritannien, och de banbrytande framsteg som gjordes av L. Ron Hubbard under hans år i London.

Denna historiska byggnad besöks av scientologer som vill lära sig mer om dessa milstolpar i LRHs forskning. Den fungerar också som en mötesplats för lokala och nationella myndighetspersoner – för att introducera dem i religionen Scientologi och L. Ron Hubbards framsteg och upptäckter när det gäller drogrehabilitering, rehabilitering av kriminella och undervisning.