L. Ron Hubbard: Ett porträtt är den allomfattande översikten av det nya monumentala, 16 volymer biografiska verket om Scientologys grundare – L. Ron Hubbard-serien. Hela boken Ett porträtt finns nu online, med hundratals sällsynta fotografier, personliga föremål och avgörande biografiska detaljer. Den presenterar de många vägar L. Ron Hubbard färdades – som författare, äventyrare, upptäcktsresande, filosof och grundare av den enda större religion som föddes i modern tid.

Ny biografisk volym om Scientologys grundare L. Ron Hubbard som nu presenteras i sin helhet online

20 mars 2012

Internationella Scientology Kyrkan tillkännagav idag online-upplagan av den nya biografiska översikten av Scientology-grundarens liv och arv, L. Ron Hubbard: Ett porträtt. Verket är en allomfattande översikt av L. Ron Hubbard-serien, den monumentala biografiska encyklopedin med 16 inbundna volymer som utgavs den 13 mars för att högtidlighålla det årslånga firandet av L. Ron Hubbards hundraårsjubileum. L. Ron Hubbard: Ett porträtt presenteras i sin helhet på lronhubbard.se.

Online-upplagan av detta biografiska verk ger en makalös interaktiv kronologisk översikt över historiska händelser i L. Ron Hubbards liv. Med hundratals sällsynta fotografier, personliga föremål och avgörande biografiska detaljer, presenterar Ett porträtt de många vägar L. Ron Hubbard färdades – som författare, äventyrare, upptäcktsresande, filosof och grundare av den enda större religion som föddes i modern tid.

Denna kronologi skildrar L. Ron Hubbards livslånga resa för att svara den centrala frågan om människans existens, med början i en strapatsrik amerikansk västern där den sex år gamla L. Ron Hubbard blev vän med en kringresande shaman från svartfotsindianerna som därefter hedrade honom med den mycket sällsynta blodsbroderstatusen. Online-besökare upptäcker dessutom detaljer om varje grundläggande framsteg i L. Ron Hubbards upptäckter i Dianetics och Scientology: från det överraskande ögonblicket då den tidiga Dianetics visade sig vara den enda avgörande faktorn för att rädda livet på annars obotliga patienter vid ett marinsjukhus i norra Kalifornien, till publiceringen av Dianetics: Hur tanken påverkar kroppen och dess kometartade stigning till New York Times bestseller. Här skildras också utvecklandet av tekniker för att visa att den mänskliga anden faktiskt är oberoende och kan skiljas från kroppen, och därigenom öppnas vägen till födelsen av religionen Scientology.

L. Ron Hubbard: Ett porträtt presenterar vidare L. Ron Hubbards banbrytande insatser som humanist: med en studieteknologi som nu används av cirka 30 miljoner elever och lärare över hela världen; med ett svar på drogmissbruk med ojämförlig framgång genom ett internationellt nätverk av rehabiliteringscenter; med en moralkodex för 2000-talet vilken idag anammats av uppemot 100 miljoner globalt; och en samling organisatorisk teknologi varigenom grupper och individer kan blomstra och lyckas och därigenom uppnå sina drömmar.

Denna biografiska online-resurs tillhandahåller dessutom en övergripande introduktion till L. Ron Hubbards legendariska och mångsidiga konstnärliga karriär – som en av världens mest produktiva och inflytelserika författare som skrivit mer än 60 bästsäljande verk; som kompositör, artist och orkesterledare; som prisbelönt fotograf; och som en filmskapare vars sammanställning av ämnet ledde till produktionen av flera tusen prisbelönta infoannonser, undervisningsfilmer och dokumentärfilmer.

_________________

Religionen Scientology grundades av författaren och filosofen L. Ron Hubbard. Den första Scientology Kyrkan bildades i USA år 1954 och har idag växt till mer än 10 000 Kyrkor, missioner och anslutna grupper, med miljontals medlemmar i 167 länder.